طرح کاربردی دانشگاه‌آزاد نجف آباد / نسل جدید آدمک‌های شبیه‌ساز

0

طرح کاربردی دانشگاه‌آزاد نجف آباد

به گزارش نجف آبادنا از رجا نیوز، «علم را برای علم نمی‌خواهیم!» این واژه‌ای است که آن را بارها از زبان مسئولان آموزشی کشور شنیده‌ایم. ارزیابی چندین دهه نظام آموزش عالی بیانگر این واقعیت تلخ است که فعالیت‌های آموزشی نتوانسته به خدمت جامعه و صنعت درآید؛

واقعیتی که به‌دلیل استفاده از محتوای علمی تقلیدی و مصرف تولیدات علمی غیرکاربردی گریبانگیر جامعه علمی کشور شده است. شاید به همین علت است که تمام پژوهشگران و اساتید دانشگاه تاکید دارند بهتر است به‌جای تولید علم صرف، به سمت کابردی‌شدن علوم حرکت کنیم.

برای حل این نقیصه به پژوهش هدفمند نیاز داریم. امروزه نیازهای زیادی در کشور وجود دارد که انتظار داریم علم به کمک آمده و این نیازها را برطرف کند. پرواضح است که علم به‌تنهایی نمی‌تواند به این نیازها پاسخ دهد؛ بنابراین علم دانشجویان باید کاربردی شده و منجر به حل مساله‌ای از مسائل جامعه شود.

دانشگاه آزاد اسلامی این ظرفیت را دارد به یک سازمان حل مساله تبدیل شود تا بتواند مشکلاتی را که در جامعه اعم از مشکلات اقتصادی، زیست‌محیطی، پزشکی و… وجود دارد برطرف کند. این دانشگاه این روزها تلاش دارد به این نیازها پاسخ دهد.

به‌طور مثال دانشجویان دستگاهی را طراحی کرده‌اند که به‌راحتی می‌توان با اتصال آن به تلفن همراه، نوار قلب گرفت و دیگر هر روز برای چکاپ قلب راهی بیمارستان نشد! یا دانشجویان یکی دیگر از واحدها محصولی طراحی کرده‌اند که می‌تواند آفت مگس سفید را در گلخانه یا حتی در تمام سطح شهر از بین ببرد. در زیر به طرحی که توسط دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد طراحی شده و به کمک حل نیازهای جامعه آمده، پرداخته‌ایم.

 

نسل جدید آدمک‌های شبیه‌ساز

محمدرضا یوسفی، عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، طراح و مخترع مانکن سمع قلب و ریه هوشمند است که درباره این طرح به «فرهیختگان» می‌گوید: «در حال حاضر از روش‌های مختلفی برای آموزش صداهای قلب و ریه استفاده می‌شود که موثرترین و کارآمدترین روش برای آموزش، ارزیابی و کسب مهارت‌های بالینی استفاده از آدمک‌های شبیه‌ساز ‌سمع قلب و ریه است.»
او در ادامه عنوان کرد: «از مزایای استفاده از این آدمک‌های شبیه‌ساز می‌توان به صرفه‌جویی زمانی، رعایت حال بیماران، در دسترس بودن برای انواع بیماری‌ها، جبران کمبود کادر آموزشی، صرفه‌جویی اقتصادی و ایجاد مهارت در به‌کارگیری گوشی پزشکی جهت فراگیری نقاط سمع روی قفسه سینه و پشت اشاره کرد که تاکنون در آدمک‌های شبیه‌ساز صداهای قلب و ریه از بلندگوهای داخل آدمک، رایانه و ریموت کنترلر برای انتخاب بیماری و تولید صدا استفاده می‌شده است.»
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه برخی از قطعات این شبیه‌ساز باعث ایجاد مزاحت برای برخی بیماران شده است، افزود: «مانکن سمع قلب و ریه هوشمند در به‌کار بردن بلندگوهای داخلی می‌تواند موجب افت کیفیت و نویزپذیری صدا شود که استفاده از رایانه یا ریموت کنترلر برای انتخاب بیماری نیز باعث حجیم‌شدن سخت‌افزار شبیه‌سازها شده است؛ همچنین عدم امکان به‌روزرسانی به‌خاطر بسته بودن سیستم، بزرگ‌ترین عیب شبیه‌سازهای پیشین است.»
یوسفی با بیان جزئیات طرح خود افزود: «در طرح پیشنهادی ما به‌منظور رفع معایب شبیه‌سازهای گذشته، برای کار با آدمک شبیه‌ساز و انتخاب بیماری‌ها از اپلیکیشن اندروید در گوشی‌های موبایل استفاده کرده‌ایم تا پس از نصب آن روی گوشی تلفن همراه، باعث کاهش دستگاه‌های مورد استفاده و هزینه تمام‌شده باشد، همچنین امکان به‌روزرسانی آن نیز از این طریق فراهم می‌شود.»
او گفت: «در طرح پیشنهادی برای برنامه‌نویسی اندروید از محیط توسعه Android Studio و زبان برنامه‌نویسی جاوا استفاده شده است که تمام این مراحل در مرکز تحقیقات ریزشبکه‌های هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد انجام شده است.»
یوسفی با اشاره به اینکه این طرح از ابتدای دی‌ماه ۱۳۹۵ آغاز شد، افزود: «طرح «مانکن سمع قلب و ریه هوشمند» تا اواسط تیرماه امسال به طول انجامید که در آن احسان پورقاسمیان، یکی دیگر از اعضای هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد هم همکاری فراوانی داشت.»
این پژوهشگر واحد نجف‌آباد یادآور شد: «بومی‌سازی فناوری ساخت مانکن‌های پزشکی پیشرفته با یک‌دهم قیمت نمونه خارجی، امکان استفاده از اپلیکیشن گوشی هوشمند برای کنترل دستگاه آموزش و امکان به‌روز‌رسانی پایگاه داده‌ها از ویژگی‌های این اختراع است که با توجه به اهمیت موضوع مسئولان دانشگاه آن را در مرحله تجاری‌سازی قرار داده‌اند، البته تاکنون ۳۰ میلیون تومان نیز برای آن هزینه شده است.»
او در پایان با اشاره به اینکه حمایت‌های مسئولان باید بیشتر شود، افزود: «در حال حاضر نمونه تجاری آن آماده است ولی برای تکمیل فرآیند تولید به ۶۰ میلیون تومان اعتبار دیگر نیاز است تا به تولید انبوه برسد، ولی نمونه فعلی نیز قابلیت استفاده را دارد و براساس درخواست مشتری نمونه‌ای دیگر نیز تولید خواهد شد که البته نمونه خارجی با این امکانات وجود ندارد، ولی مشابه آن با امکانات ضعیف‌تر در بازار وجود دارد که ما برای در انحصار قرار گرفتن این محصول برای کشور سعی در ثبت پتنت بین‌المللی هستیم.»
نسل جدید آدمک‌های شبیه‌ساز
نسل جدید آدمک‌های شبیه‌ساز
انتهای پیام / ۱۳۷
منبع: رجا نیوز
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.